#niksaandehand

leestijd 3 minuten

'ff een momentje niks'

Flabberguest is een positieve organisatie maar kan het niet laten 1 x in de maand lekker op z’n Rotterdams te spuien.

In de vorm van Tante Riek kan dat.

Tante Riek is een fictief persoon

met waargebeurde verhalen.

Waar flabberguest zoekt naar win-win-win situaties voor werkgever, medewerker en klant, merkt Tante Riek verlies-verlies-verlies situaties op en benoemt ze zonder blad voor haar mond (lees: op z'n Rotterdams). 

Tante Riek vindt namelijk niks erger dan situaties waarin alleen maar verliezers zijn

en komt in verzet door haar verhalen.

 

3 ergernissen van de maand september

 

Nummer 3

Dwars als tante Riek is, begin ik niet met een verlies-verlies-verlies situatie. Maar met een gevoel van genept worden. Naja gevoel, tis gewoon zo. En eigenlijk nog opzichtig en onnodig ook.

Zelfs tante Riek heeft tegenwoordig zo’n slim mobieltje. Ik vind het heerlijk. Maar zo heerlijk dat ik wel eens door m’n minuten en bits en bytes heen ben. En dat geeft ook helemaal niet.

Ik vind het veel belangrijker dat ik lekker lang met Oma Bep kan beppen (inderdaad beppen) dat ze weer achter een duif heb aangezeten.

Anyway, Ik was dus door m’n bytes heen. Tegenwoordig raak ik aardig in de stress als ik niet lekker soepeltjes kan appen. Op het moment dat je door je bundeltje heen ben krijg je een smsie dat het op is en dat je via een smsie extra minuten enzo kan krijgen.

Maar wat doen die apenkoppen nou. In dat berichie van ze, staat alleen de grootste en duurste bundel om te activeren. Alsof dat de enigste optie is. Ja dan vinnik dat je de boel weer loopt te flessen. Iemand tijdens z’n shit-mijn-bytes-zijn-op-stress-momentje je duurste product aansmeren terwijl een kleinere bundel veel beter past (omdat het vaak net voor het einde van de maand is) is niet tof! Gewoon niet doen joh, is niet nodig.

Soow das ook weer gezegd.

 

Nummer 2

Iberia en tante Riek kennen elkaar al langer dus in dit geval mogen we elkaar gewoon bij naam noemen. Dit vliegreisje had ik niet alleen een koffertje handbagage mee, maar op het laatste moment ook een mooie grote koffer, want Riek zou meer dan een week gaan en die aardappelzakken pasten er niet allemaal in. Bij de heenreis zat deze er wel al bij inbegrepen maar de terugreis niet. Al raar, maar goed (heenreis had Iberia aan hun zusje Vueling uitbesteed blijkbaar hebben zussies het beter door). Dus wat dacht tante Riek: "ik doe ‘m wel ff via de app bijboeken". Dat deetie dus niet, maar ach ken ff een storing zijn probeer het van de week nog wel ff een keer. Nou goed dat bleek steeds niet te lukken dus op locatie maar ff een computer erbij gepakt en via de website koffertje á 15 euro's erbij boeken. Credit card nodig. Attenooie! Ja die heb ik niet bij me … ken namelijk overal met m’n normale passie betalen tegenwoordig of via ideal en die ongein. Maar ja nou maar ff van een ander geleend want er was geen andere optie. Ik heb me ook maar weer een stoelkeuze laten aansmeren voor een tientje want ik mag graag voorin zitten. Nouja twee aparte betalingen één voor de stoel en één voor de koffer. Beide bevestigingsmailtje gekregen. Woensdag aangevraagd, zondag vliegen, allemaal toppie zou je zeggen.

Ja totdat je gaat inchecken natuurlijk. Ben een hippe tante en hou van efficiency dus ik naar de automatische bagage drop off machines… geen koffer ingecheckt.. Nou dan weet je het alweer. Wordt gedonder. Dus in de rij bij de gewone incheckbalies. En ja hoor geen koffertje erbij. Dus ik zeg Joh en waarom niet dan.. zegt ze: Ja Iberia heeft de betaling nog niet volledig verwerkt. (Ik herhaal Iberia heeft de betaling nog niet volledig verwerkt.) Oh en de stoelen? Ja die wel.. (Schiet maar mij lek). Maar oké, regelen we het nu toch ff: kaart bekend, mailtje in de handjes, komt goed toch, zou je zeggen. Ja mooi niet. 

Ik moest nog een keer de koffer betalen en mijn geld later terugvragen bij de klantenservice (nou daar kennen Iberia en ik elkaar van… Ik zal je zegge, loop niet zo lekker,  maar misschien eens een ander keertje over hebben) Nou goed toen stonden de haartjes natuurlijk alweer overend. Als mijn haartjes overend staan, laat ik mijn emoties ook wat meer zien en buiten Lee Towers in een volle kuip, zijn dat meestal geen positieve emoties. Maar goed , ben ook wel weer een redelijk mens dus we gaan dat gevecht later wel weer met de klantenservice aan of ik laat later de boel lekker blokkeren op de CC en dan komt het vast wel goed. Tis ook allemaal niet zo erg Riek, denk aan je hart. Totdat ze zegt: nou das dan 30 eurootjes.. 30 eurootjes? Gauw.. plus wat huisbaas Bob zou zeggen. 2 x zoveel… waar komt dat vandaan? Omdat ik niet anders ken? Moet ik mijn koffer achterlaten dan? Nou goed, hoop heisa. Ik niet blij, meissie achter de desk niet blij en nu Iberia ook niet blij door een negatief verhaal en een klant minder.

Jammer, 't had ook zo makkelijk opgelost kennen worden! Bijv. door te zeggen: “mevrouwtje geen zorgen, wij cancelen die andere reservering op de CC. Normaal doen we aan de balie niet voor 15 eurootjes omdat we mensen willen motiveren het zelf te doen maar we snappen de situatie! Vandaag kunt u hier voor 15 eurootjes uw koffer bijboeken.” Opgelooohhst!

Maar niet dus. En was mooi want halverwege het boarden moest de helft van de passagiers nog de handbagage in het ruim zetten omdat alles vol was dus weer vertraging gezeur en gedoe. Adios Iberia! 

 

 

Nummeerrrr 1

Het blijft een bijzondere wereld die bezorgwereld. Dit keer heb ik het niet over het bezorgen van een kapsalon of rotirol maar over pakketjes. Je kent ze wel, die bedrijven met korte broekkies en een net iets te lang bussie. Ik had het genoegen om iets te bestellen. Ik ga over het algemeen voor de goedkoopste (lees gratis versie). Tante Riek is aardig van het op tijd zijn, dus heb over het algemeen niet zo’n haast. In dit geval zou ik op een dondermiddag gaan vliegen. Mijn pakketje zou op een woensdag bezorgt worden. Mooi op tijd dus. Helaas had het bedrijf met de rooie korte broekkies een foutje gemaakt zag ik (zelf!) als ongeduldige tante op mijn pakkettracker. (Sorteer)Foutje, bedankt! Op zich niet zo’n probleem ‘teb allemaal niet zo’n haast. Maar ik dacht: nouja ik weet nu al dat ik het morgen waarschijnlijk niet zal kunnen ontvangen. Dus laat ik dat aangeven en/of mijn adres veranderen zodat de bezorger niet voor niks komt. Ik lekker aan de chat met Mike van het bezorgbedrijf. Althans… lekker… beetje stroef, maar goed, Mike kon mij vertellen dat mijn pakje misschien(!) morgen kwam en dat het niet veranderd kon worden totdat ik een briefje van de bezorger had gehad dat ik niet thuis was. Nou goed, dat vond ik al raar dat dat geel-rooie broekkie eerst naar mijn huis moet rijden om te zien dat ik niet thuis ben … om vervolgens een briefje in mijn brievenbus te stoppen dat ik niet thuis ben, zodat ik dan het adres kan veranderen omdat ik niet thuis zou zijn… snap jij het nog?

Maar wordt nog mooier. Het geel-rooie broekkie belt dus de ene dag aan om te zien dat ik niet thuis ben, maar wat doen die gasten nou vriendelijk, ze komen de dag daarna gewoon nog een keertje langs.  Van: “Oeh we hebben je gemist, we komen morgen nog een keer langs.” Ja, maar natuurlijk weer voor jan met de korte achternaam want ik ben zo’n anderhalf wekie weg. Eindstand: Het bedrijf van Mike en het geel-rooie broekie zijn vier keer langs mijn huis geweest om te kijken of ik wel echt niet thuis was om het vervolgens een week bij m’n buurman te laten bewaren (wat ik in mijn chat had aangegeven ook liever niet te hebben, die arme vent heel de week met m’n troep op te zadelen) vier keer onnodig rijden én gas én man-uren te verspillen, vier keer het geel-rooie broekie teleurstellen dat er niemand open doet en geen glimlach kan ontvangen (want uiteindelijk is dat toch waar een bezorger het allemaal voor doet). Klauwen met geld verspild, ergernis bij de bezorger, ergernis bij de klant (en de buurman) en dat had allemaal voorkomen kunnen worden door ff een klein aanpassinkie te maken.

 

Tot volgende maand!

ook creatief aan de slag met je team? neem contact op!