De drie ergernissen van tante Riek oktober


Flabberguest is een positieve organisatie maar kan het niet laten 1 x in de maand lekker op z’n Rotterdams te spuien.

In de vorm van Tante Riek kan dat.

Tante Riek is een fictief persoon

met waargebeurde verhalen.

Waar flabberguest zoekt naar win-win-win situaties voor werkgever, medewerker en klant, merkt Tante Riek verlies-verlies-verlies situaties op en benoemt ze zonder blad voor haar mond (lees: op z’n Rotterdams en dan in woord en geschrift).

Tante Riek vindt namelijk niks erger dan situaties waarin alleen maar verliezers zijn

en komt in verzet door haar verhalen.

3 ergernissen van de maand oktober (leestijd 5 min)

Nummer 3

Ohw, ohw, ohw, ohw, ’t was me weer een maand zeg! Ze hebben bij ons (onaangekondigd) alle brievenbussen vervangen. Op die nieuwe bussies hebben ze geen plekkie voor de namen meer. Nou goed, zal iemand wel verzonnen hebben die graag anoniem is. Wel is er nog ruimte voor de “nee/nee, nee/ja en ja/ja|” stickers. Bij het vervangen hebben ze alle bussen (zonder overleg) met een “nee/ja”sticker voorzien. ’t Zal mij een worst wezen wat ze in de bus douwen, ik hou wel van een aanbiedinkie hier en daar. Ik pluis ze allemaal uit. Maar nu had ik mijn buuf aan de lijn en zoals het goede kwebbeltantes betaamd hadden we het hierover. Mijn buuf was op dat moment drie weken op bezoek bij haar zieke zus in Frankrijk en moest daar ook nog wel een week of twee blijven. Dus vroeg ze aan mij om, naast haar plantjes water geven ook, haar bussie te legen. Nou je wilt niet weten wat ik aantrof. Na drie weken zat heel d’r bus volgedouwd. Maar dan ook echt letterlijk volgedouwd. Dat vind ik zo raar. Wat hebbie daar nou an? Als bezorger moet je knetter veel moeite doen om alsnog dat foldertje erin te douwen. Waarschijnlijk haal je je klauwtjes nog open ook. Het bedrijf van wie de folder is zal het ook niet erg vinden als je te volle bus overslaat want waarschijnlijk woont er op dat moment niemand en bereik je dus iemand minder en is de aanbieding al voorbij voordat de inmiddels flink verfrommelde folder gevonden wordt. Ik heb ook nog nooit iemand gezien die het tof vond om z’n brievenbus zo terug te vinden. Zo kennik nog wel 10 andere redenen verzinnen waarom dit niet goed is. Anyway, voor niemand leuk dus! Tip van tante Riek: volle brievenbus? Lekker overslaan!

Nummer 2

Sow, van de tastbare reclame naar de elektrische reclame. Tante Riek is al wat op de leeftijd maar ik ga wel lekker met de tijd mee. Dus ook ik heb gewoon zo’n I padje en smart phoontje en een laptoppie. Ik ben ook al aardig gedreven op het web. Ik hou van opgeruimd staat netjes. Dus als ik een melding heb staan van facebook of een email dan bekijk ik die en ruim ik ‘t op. Ik ben dus perfect voor bedrijven die die meldingen continue geven. ‘t zij maar zo. Dat heb ik inmiddels maar geaccepteerd. Maar waar ik nog steeds flink geïrriteerd door raak, zijn die pop up’s! En dat ze up poppen is nog geeneens het probleem want ik snap dat de boel betaald moet worden door reclames. Maar wat me wel laaiend maakt dat als ik naar het kruisje wil gaan om de pop up te sluiten, dat ding omhoogschuift en ik precies op de reclame klik. Ik kan je vertellen dat als ik op zo’n site terecht kom dan kom ik met negatieve gevoelens op zo’n site. De kans dat ik dan ook maar iets zal gaan kopen is nog kleiner dan dat ik met plezier naar Abcoude-noord ga. Dus geen verkoop, geen blijde klant en een medewerker die iets stompzinnigs moet inbouwen. Sow dat moest er ff uit. Op naar de laatste ergernis.

Nummeerrrr 1

De laatste voor oktober. Dit is er weer één waar er alleen maar verliezers zijn. Tante Riek is al wat ouder dus ik heb nog steeds zo’n mooi ouwerwets toestelletje. En dan bedoel ik geen Nokia, maar zo’n eentje waar nog een kabel aan zit, zeg maar een draaiphone. Maar hip als ik ben heb ik natuurlijk ook zo’n smartphone Wat ik superhandig aan dat ding vind, is dat je direct kunt zien wie er belt. Maar nu, er zijn nog altijd van die wijsneuzen die anoniem bellen. Nou toedeledokie tante Riek neemt mooi niet op. Alsie anoniem belt heb je volgens mij wat te verbergen. Ik heb in het verleden weleens opgenomen en dan is het inderdaad vaak iemand die iets wil verkopen of erger. Maar sowieso, lekkere basis is dat. Je wilt wel wat verkopen maar niet zeggen wie je bent. Nou tante Riek neemt lekker niet op zoek het maar uit, ik ben crazy henkie niet. En met mij zijn er nog veel meer mensen die gewoon niet opnemen. Ik heb het aan nog wat ouwetjes gevraagd en 9 van de 10 neemt niet op. Daarom snap ik ook niet dat bedrijven dit nog steeds doen. Dan gaan je eerst lopen investeren in bellen en dan krijgie niemand aan de lijn omdat je anoniem wilt bellen. Nou daar ken ik met m’n pet niet bij. De medewerker zal ook lekker gemotiveerd zijn zeg, alstie alleen maar naar een overgaande telefoon aan het luisteren is. Laatst heeft een bedrijf mij drie weken proberen te bellen om mij te pakken te krijgen. Zonder inspreken van een voicemail ook. Zo’n bedrijf betaald dus drie weken lang een medewerker om mij te bereiken. En ik zal niet de enige zijn. Klauwtjes vol met centen zou ik zeggen. Na drie weken bedachten ze dat ze mij maar een email zouden sturen. Bleek dat ik een goedkoper pakket kon krijgen dan dat ik had. Koekoek. Klein tippie mijnerzijds. Niet anoniem bellen! Scheelt tijd en frustratie.

Tot volgende maand!

#draaiphone #crazyhenkie #reclame #brievenbus #anoniembellen #popup

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • vindt ons leuk!
  • let's link
  • Twitter Basic Square